Bølgeeternit tag

Materialeliste til tag med bølgeeternit

Det noget tid siden at jeg har fået lagt noget op om byggeriet, det skyldes ikke at det har stået stille, tværtimod, der er sket rigtig meget med tilbygningen. Men vi starter lige hvor vi slap… skotrender og selvfølgelig en materialeliste til indkøb af taget, som vi har valgt at lave i bølgeeternit, da det er det tag vi i forvejen har på resten af huset og det er kun nogle år gammelt.

>>Læs mere her om hvordan vi byggede tagkonstruktionen samt begyndelsen på skotrenderne.

Skotrender.

Da taglægterne blev tilpasset, lavede vi understøtter af små klodser, så skotrenden ikke skulle bære sin egen vægt. I bunden lagde vi yderligere tag krydsfinerplader samt en membran af undertag for at undgå kondens på bagsiden af skotrenden.

Understøtning for skotrende
Understøtning for skotrende

Selve skotrenden fik vi lavet af vores lokale vvs ‘er Fjord VVS, et nydeligt stykke arbejde.
Der findes mange løsninger, man kan evt. købe dem færdige i byggemarkedet. Hvis man bygger tag af tagsten eller andet hvor der ligges undertag, vil det være normalt at skotrenden går ud under lægten i siderne, men da vi ikke bruger undertag sammen med bølgeeternit pladerne, ligger zink skotrenden hen over lægten i siden.

Skotrende af zink
Skotrende af zink

Så blev de færdige og nu kan selve taget blive lagt, først får du lige materialelisten her.

Materialeliste til tag af bølgeeternit.

Til udregningen af hvor mange tagplader vi skulle bruge, benyttede vi Cembrit tagberegner. Det giver en komplet indkøbsliste, samt en fin 3D animation af hvordan pladernes skal ligges. Vi fik lidt plader i overskud, men det skyldtes at vi genbrugte nogle af de plader der var lavet tilskæringer på, ved skotrenden blandt andet.

En god husker her, er at man ikke må lave mere end 3 samlinger på et spær, så de skal ligges forskudt med samlingerne. Da man svækker konstruktionen.   Som tidligere har vi haft en god dialog med vores lokale trælast, Halsnæs Trælast og forhandlet nogle fornuftige priser.     Følg med i næste opslag om monteringen af tagpladerne. Kommer snart.   Jeg vil også lige benytte lejligheden til at ønske jer alle en rigtig god bagjul, samt et skønt nytår.   Hilsen Elise og familien.  

Mat.erialer til tag af bølgeeternit B6
Mat.erialer til tag af bølgeeternit B6

3 Kommentarer

 • Morten Nielsen 26. januar 2018 at 10:14

  Hvad er grunden til, at I ikke laver undertag? Jeg er ikke helt klar over fordele og ulemper ved undertag, ved bare at det kan laves.

  Svar
  • Elise Stæhr Iversholt 26. januar 2018 at 10:43

   Hej Morten.

   Vi valgte ikke at bruge undertag da det er ikke et krav at ligge undertag på eternittage, da de er 100% tætte. Man kan evt bruge undertag hvis taget har en meget lav hældning.:-)

   Hilsen
   Elise og familien

   Svar
 • Vi lægger bølgeeternit tag på tilbygningen - ESI Craft 2. januar 2016 at 20:29

  […] beskrevet i materialelisten, så har vi fået både fuldkant plader og plader med afskåret hjørne øverst til venstre og […]

  Svar

Tilføj en kommentar