Så kom endelig dagen hvor de længe ventede træterrassebrædder (reklamelink) blev leveret, glatte på begge sider. Vi kunne godt få et bræt som var galt/rillet med det ønskede vi ikke og det kostede så lidt ventetid. Ca. 550 m. leveret til døren i 5,4 m. længder, fra Frøslev træ.
Da vi ikke ønskede samlinger på langs besluttede vi i stedet at lave rammer om brædderne, ulempen ved at skære træ i smig er at træet vil arbejde, så om sommeren vil smiget gabe lidt når træet tørrer ud, hvor i mod om vinteren når træet er vådt, så ser alle samlinger meget flotte ud.
Til at skære brædderne til, brugte vi vores kap-/geringssav, som har været vores bedste stykke værktøj, til både tilbygningen og terrassen.
>> Her kan du læse mere om hvordan vi byggede grundrammen.
Flotte samlinger
For at få flotte samlinger skar vi et snit i det brædt som skulle støde om mod en lige kant, som her hvor brædderne møder rammen.
Samtidig vil jeg lige illustrere at vi vendte brædderne med “smilet ned ad” for at undgå at brædderne skulle rejse sig i kanterne når træet arbejder.
Der er mange delte meninger om hvor vidt brædderne skal vende op eller ned, men vi fandt dette som den bedste løsning. (og nu hvor terrassen har ligget nogle år, har der aldrig været problemer med at træet rejser sig).
Monteringsværktøj
Til at montere brædderne købte vi et monterings værktøj fra Essve (reklamelink). Idéen er at brættet bliver fastgjort i siderne på skrå, så der ikke bliver nogle synlige skruehuller på brættets overflade. Sammen med de rustfri special skruer (reklamelink) som næste koster 2 kr. pr. stk. så er det en meget dyr og tidskrævende metode, men jeg syntes at den var alle pengene værd.
Værktøjet laver samtidig afstand på 2,5 mm mellem brædderne, der medfølger to ekstra klodser på 3,5 mm og 4,5 mm.
Vi kiggede også på andre løsninger, som dem hvor brædderne monteres løbende på en plastskinne, men ulempen ved disse er at hvis et bræt skal skiftes ud, skal alle brædder tages op først.
Herunder kan du se et lille videoklip hvor jeg monterer et bræt med monteringsværktøjet fra Essve og lidt ekstra billeder.
Den sidste finish
Til slut skar vi de overskydende brædder af med en rundsav, tilpasset i dybden, så den ikke skar huller i reglerne nedenunder.
For at kunne understøtte det sidste bræt, lavede vi en ekstra række reglar.
Og da vores eksisterende blomsterbed flugtede græsset og ikke havde en ret overside, valgte vi at skjule den med en bedkant i samme brædder som terrassen. Bare et par brædder der er klodset op på nogle små stumpler reglar og fastgjort med en vinkelbeslag i det gamle bedkant.
Tanken er at vi vil sætte en lysslange på solceller på undersiden af bedkanten, så der kommer en lækker indirekte belysning.
Til slut har vi efter ca. 2 år slebet terrassen let, enkelte steder har en knast rejst sig men ellers står den stadig flot. Givet den en grundig vask for alger og snavs inden vi behandlede træet med en Gori 303 træolie . Vi brugte ca. 10 ltr.
I næste indlæg kan du læse mere om hvordan vi lavede trædækket rundt om poolen.
Hej
I har lavet et flot og inspirerende arbejde! Nu begynder jeg også at bygge min egne terrasse og vil bruge brun impr. terrassebrædder fra Frøslev (glat/glat). Var det det I brugte?? Det er så svært at vælge 😀 På forhånd tak for dit svar!
Hej Andreas,
Tusinde tak for de rosende ord og for at du læser med.
Ja det var netop disse brædder som vi også brugte. Dog valgte vi rillede brædder til vores skrå gangbro, for at undgå at den bliver for glat.
Rigtig god fornøjelse med projektet.
Hilsen Elise og familien.
[…] >>Terrassen kan du læse mere om her. […]
Hejsa 😉 Imponerende at se jeres projekter. det er sgu flot arbejde.
Jeg bliver klart inspireret til min terrasse af at se jeres 😉
Et spørgsmål? Ligger brædderne stadigvæk pænt, med den metode de er skruet med? Jeg synes der er meget delte meninger om det er godt eller skidt. De bedste hilsener Brian
Hej Brian,
Tak for de pæne ord :-), vi er så glade for at bloggen kan være en inspiration for andre med samme byggeplaner.
Ja brædderne ligger stadig pænt uden at rejse sig, selvfølgelig arbejder træet, men de ligger godt fast.
Vi har været nød til at afmontere nogle brædder for at få plads til nogle varmeslanger i vinters, til vores varmepumpe, der kunne vi godt se at de er lidt svære at skrue op igen.
Det var svært at fange vinklen på skruen og nogle af dem var vist også blevet kværnet lidt ved montering.
Men overall er vi meget tilfredse med løsningen også over tid.
Når man skærer rammerne i smig som vi har gjort, kommer det til at stå og gabe en del i tørre perioder, men så snart det bliver fugtigt, så ser snittet kanon godt ud.
Håber at du får lavet en lækker terrasse.
Hilsner fra Elise og familien
Hej igen tusind tak for svar 😉 Så det først nu, havde ikke fået notifikation om det? Men jo indtil videre tager terrassen form. “stjæler” din idé med sunburst hegnene. Skal op og plyndre Davidsen Venslev imorgen for mellemlægslister 😉 God aften 😉 De bedste hilsener fra Brian ( Kulhuse)