Hæklet barnevognskæde

Hæklet barnevognskæde med elefanter

Jeg har købt materialerne hos Rito og der er reklame links i indlægget.Vi har fået et nyt familiemedlem i november 2019 og i den anledning gik jeg i gang med min hæklenål igen. Jeg fandt masser af inspiration på Pinterest og faldt pladask for denne smukke barnevognskæde med elefanter og store perler.

Opskriften er sammensat af flere og jeg fandt den hæklede elefant på en hollandsk blog DutchLittleDots – Irene Haakt og oprindeligt fra den svenske blog Emlansemlans kreativa lilla blogg . Irene har været så sød at lave opskriften på både hollandsk og engelsk. Jeg er ret vant til at hækle ud fra engelske opskrifter, men hvis man ikke er det, kan man jo evt. lade Google oversætte siden, det bliver sådan nogenlunde forståeligt.
Ellers kan jeg anbefale hækleordbogen hos Maisha.


Jeg har brugt:


20 træperler på 20mm til barnevognskæden
10 træperler til ranglen (8 x 20mm og 2 x 12mm)
1 træring elefant
Sort elestiksnor
2 seleclips i træ
3 bjælder
Bamsefyld
Bumbo bomuldsgarn fra Bilka
Hæklenål 2,5mm

Hæklet elefant
Hæklet elefant


Inspirationen til de hæklede perler fandt jeg også på Pinterest og endte hos Chrisandra og hende blog And she laughs. Hun har lavet en rigtig fin guide med billeder, dog på engelsk.
De bliver så fine, men husk at hækle lidt stramt så garnet sidder pænt på kuglerne.


Jeg har hæklet 3 bjælder ind i maverne på elefanterne, så de rasler lidt når baby dasker til dem i barnevognen. Jeg glemte dog at når de ligger direkte i bamsefyldet, så siger de næsten ikke noget. Så til en anden gang skal de nok ligge i noget som giver lidt luft omkring dem.


Jeg hæklede rundt om seleclipsene ud fra samme opskrift og improviserede lidt med mange flere indtag på undersiden, så garnet sad godt og tæt.

Hæklet på seleclips i træ
Hæklet på seleclips i træ
Hæklet på træperler runde 20mm
Hæklet på træperler runde 20mmHæklet elefant rangle


Inspirationen til den hæklede rangle med træelefanten og trækuglerne fandt jeg også på Pinterest, i samme opslag fra Nicole med bloggen Breiclub.

Her har jeg bare bundet dem sammen med et stykke garn og lavet en god stram knude, så den lille ikke kan komme til at sluge perlerne.
Hvis jeg skal lave flere tror jeg at der skal en bjælde i en af kuglerne, så den giver lidt lyd fra sig.

Hæklet elefant rangle
Hæklet elefant rangle


Det er bare så hyggeligt at hækle imens man går og venter på at den lille skal komme til verden. For når først baby er ankommet, bliver der nok ikke meget tid til at sidde med benene oppe og hækle 🙂

Jeg har også lavet en hæklet uro til puslebordet, som du snart kan læse mere om her på bloggen.