Hæklet uro med flyvemaskiner og skyer

Hæklet uro med luftballon og flyvemaskiner


I efteråret 2019 fik vi en lille ny i familien og i den anledning fik jeg lyst til at hækle en sød lille uro til puslebordet.
Jeg samlede ideerne lidt rundt omkring, primært fra Pinterest. Du er meget velkommen til at følge min Pinterest side med hækle inspiration her.


Dette bliver mest af alt bare henvisninger til de steder hvor jeg har fundet opskrifterne og selv sat dem sammen. Men jeg håber alligevel at det kan være til inspiration for andre.

Jeg vil mene at sværhedsgraden på disse opskrifter er middel, de fleste er på dansk med fine opskrifter. Der er ikke så mange billeder i dem, men hvis man er trænet i at læse opskrifter, så går det nemt.


Den er et stort hit hos os, især med en spilledåse.


Hæklet uro med spilledåse
Hæklet uro med spilledåseHæklet flyvemaskine


Opskriften til de nuttede Flyvemaskiner fandt jeg hos Filihunkat, den ligger som en PDF og er dansk. Her er desværre ikke så mange billeder i opskriften. Men den er rimelig okay at gå til.

Jeg har selv tilføjet forruder på flyvemaskinerne, ved at hækle en halvcirkel og syet på. Samt syet en sort kant rundt vinduerne.
Skulle jeg gøre det igen, ville jeg måske sy noget på undersiden af dem, så den lille kan se på det.

Hæklet flyvemaskine til uro
Hæklet flyvemaskine til uro
Hæklet flyvemaskine til uro
Hæklet flyvemaskine til uroHæklet sky

Opskrifter på skyer findes der ret mange af, men jeg var ikke helt tilfreds med den meget buttede facon mange af dem havde, så faldt jeg over denne opskrift hos Berlin Crochet.


Den er godt nok på engelsk, men der er både en Youtube video tutorial og en guidet billede serie, som gør det super let at følge med.
Det eneste jeg gjorde anderledes, var at jeg lavede sømmen indvendigt i stedet for udvendigt når de to sky lapper skal samles.


Hæklet sky til uro
Hæklet sky til uro
Hæklet luftballon


Opskriften til den søde Luftballon fandt jeg hos hos Plante Tanter, den er på dansk og rimelig let at følge. Der er dog ikke så mange billeder step by step, så man skal holde tungen lige i munden, hvis man som jeg bedst kan lide at se billeder.


Hvis jeg skulle gøre noget anderledes vil det være de løse snore der dækker sammensyningerne, dem ville jeg enten hækle eller sy direkte fast, for det ser lidt sjusket ud på min.

Hæklet luftballon til uro
Hæklet luftballon til uro
Hæklet luftballon til uro
Hæklet luftballon til uro


Øvrige materialerDerudover købte jeg et træ ophæng til uro fra Søstrene Grene, jeg havde selv en træperle liggende.

En spilledåse fra Rito, som spiller 35 forskellige melodier af 10 sekunders varighed. Lyden i den er ret høj, så jeg har sat et klistermærke over højtaleren. Den drejer også uroen stille rundt imens den spiller.

Garnet havde jeg allerede liggende, men jeg brugte 8/4 fra Drops Love You 7.

2 Kommentarer

  • Hæklet suttesnor til MAM sutter - ESICraft 1. juli 2023 at 11:44

    […] Jeg håber at dette har givet dig lyst og inspiration til at lave nogle skønne barselsgaver, enten til dig selv eller en du holder af. Du kan også læse mere her om min hæklede uro med luftballon og flyvemaskiner. […]

    Svar
  • Hæklet uro med hval og skildpadder - ESICraft 20. oktober 2021 at 17:14

    […] brugte det samme ophæng i træ fra Rito (reklamelink) som til min hæklede uro med flyvemaskiner og luftballon til min egen […]

    Svar

Tilføj en kommentar