Flamingo isolere fundament

Nu skal vi isolere fundament.

Sand under isolering i fundament
Sand under isolering i fundament

Først skal alt muldjord fjernes fra bunden af fundamentet og der skal rettes af, så alt jord er under niveauet på den nederste sokkelsten.
Vi fik en vogn ud med ca. 6,5 m3 sand, som vi fordelte, stampet med en pladevibrator og til sidst rettet af.

Stampe sand i fundament
Stampe sand i fundament

Sandet blev rettet af med en retteskinne, trukket henover to stålrør. Vi brugte igen rotations laseren, så vi fik den helt rigtige højde og det ville komme til at passe med de 2×150 mm polystyren isolering samt gulvvarmeslanger og terrændæk der skal ovenpå.

Afrettet sand under fundament Afrettet sand under fundament
Afrettet sand under fundament Afrettet sand under fundament

>>> Se materialelisten til fundamentet her.

Polystyren / Flamingo / Sundolitt / Jackon og mange andre navne.

Da sandet var rettet af kunne vores kæmpe Tetris spil begynde at isolere fundament :o)

Bare lige en note til fremtidige selv-byggere, undgå at lave dette i bragende solskins vejr, som vi gjorde, man bliver sneblind af alt den hvide flamingo som reflektere solen. Husk solbriller.

Først kom alle siderne på, de er 50mm tykke. og vi sømmede dem forsigtigt fast i lecablokkene for at holde dem fast. De er sat så de flugter med overkanten af lecablokkene. Vi brugte (Reklamelink) 3,4x90mm søm.

Kantisolering af fundament
Kantisolering af fundament

Der efter kunne vi begynde at ligge de store 150 mm plader ned på sandet. Som sagt et arbejde der minder meget om Tetris, hvis i kan huske det skønne spil.

Flamingo isolere fundament
Flamingo isolere fundament

Ved kanterne var der brug for at skære pladerne til, der brugte vi en flamingoskære. Et fantastisk stykke værktøj som er på strøm. Det består af en holder, der mest af alt minder mig om en gigantisk osteskære, med en glødetråd som brænder sig langsomt igennem flamingoen. Vigtigt at bemærke her at lade maskinen gøre arbejdet og ikke trykke for hårdt, for så knækker tråden.

Flamingoskærer
Flamingoskærer

Radonsikring.

Nå så hele det første lag 150mm flamingo var lagt skulle vi have lagt en (Reklamelink) murefolie / radonspærer. I Nordsjælland er der dog ikke målt noget radonudsivning fra jorden, men for en god orden skyld har vi sat den på. Den vi i tilfældet af radon opsivning sørge for at det siver ud gennem lecablokkene og ikke op igennem gulvene i huset.

Vi har købt 2 ruller på 60cm. Den ligger imellem de to lag flamingo, op langs lecablokkene og bliver fæstnet let på toppen af blokkene. Helst ikke for mange søm, for det svækker dens effekt. Rundt om vindgitterbåndene har vi lavet en lille slids.

Radonsikring murefolie
Radonsikring murefolie

Da alt radonsikring var lagt ud kunne andet lag flamingo komme på, de sidste par plader var stramme at få lagt ned.

Så var der faktisk kun lige tilbage at få målt op til de kommende skillevægge i huset, så vi havde noget at ligge gulvvarmeslanger ud fra. Vi tegnede det op med en mærkespray, lille note her! Spray kun et tyndt lag på, da det ætser flamingoen, hmm.

Opmærkning til gulvvarme
Opmærkning til gulvvarme

Nu undrer du dig måske over at det højre hjørne af bygningen stadig ikke er færdigt?!
En menneskelig fejl med en rettesnor på det forkerte søm gjorde desværre at vi måtte pille den øverste række sten af og sætte den op igen. Lidt ekstra arbejde og en erfaring rigere. Dobbelt tjek altid målene hele tiden! :o)

1 kommentar

Tilføj en kommentar