Fugning af lecablokke

Opmuring af lecablokke. Trin for trin.

Nu går det løs, vi satte den første række lecablokke i den våde beton fra betonvognen, nu har vi gået og fuget dem og er klar til at sætte den næste række lecablokke.
Det er egentlig ikke nødvendigt, men vi syntes af syns skyld og for at øge holdbarheden at vi ville gør det.

>>>Se videoen her, hvor vi støber med færdigblandet beton.

Nu er hjørnerne også sat som det første i den anden række sten, så har vi en rettesnor for resten, de er sat ca. 1 cm. fra indersiden af snoren, så der også er plads til pudslaget der til sidst skal på sokkelen.

Hjørne af lecablokke
Hjørne af lecablokke
Lecablokke rettesnor
Lecablokke rettesnor

Når nu at hjørnestenene var sat, kunne vi sætte snorene fast i selve lecablokken og flugte med den til resten af anden række.

Flugtsnor i lecablok
Flugtsnor i lecablok

Afsætning til yderdøre.

Så er anden række lecablokke sat, nu mangler vi kun at sætte de smalle 10x19x49 lecablokke de steder hvor vi skal have yderdøre. For at få det støbte gulv helt ud til bunden af dørkarmen. I vores tilfælde ville det betyde at vores gulvvarmeslanger ikke ville kunne komme helt ud til døren, hvis ikke vi satte de smalle sten.

Lecablokke 10x19x49
Lecablokke 10x19x49

Det bliver sat efter målene på de døre vi vil købe, det kan muligvis ikke blive 100% nøjagtigt, men et par cm gør heller ikke så meget, bundremmen vil under alle omstændigheder komme til at dække. Vi skal have en dobbelt terrassedør her hvor disse sten er sat. Det er ikke alle steder hvor det går lige op med længden på lecablokkene, så dem har vi målt op og skåret over med en stor vinkelsliber.

Vinkelsliber
Vinkelsliber
Opmuring af lecablokke
Opmuring af lecablokke

Blandingsforhold af beton til opmuring af lecablokke.

Til beton har vi bestilt en Big bag (500kg) med muregrus 0-4mm og 5 poser cement a 25 kg. Vi vil bruge den samme masse til fugning, opmuring og pudsning af sokkelen.

VI blander 1:4, 1 cement til 4 grus og så spædet op med vand til den er fast men ikke tør, vores definition er lidt som ris a la mande  :o)

Beton til lecablokke
Beton til lecablokke

Når den sidste række lecablokke er sat og tørret, er vi klar til at lægge sand i bunden og rette af til isoleringen.  Så følg med her på bloggen – ESI Craft

5 Kommentarer

  • Toke Christensen 3. maj 2021 at 20:27

    Hej Elise.
    Tak for en virkelig god blog – jeg har fundet svar på mange ting jeg ikke umiddelbart kunne finde andre steder.
    Du skriver at I godt kunne have nøjedes med første skifte leca-blokke – med det går jeg ud fra, at I fik sat dem i både vater og lod. Var det svært og hvor mange var I om at sætte blokkene? Evt. nogle fifs da jeg gerne vil nøjes med blot at sætte et skifte i den våde beton.
    Vh
    Toke

    Svar
    • Elise 26. maj 2021 at 21:05

      Hej Toke,

      Tak for roserne og dejligt at du kan bruge bloggen til inspiration.
      Jeg har muligvis skrevet det lidt forkert. Det er rigtigt at vi kun satte første række i den våde beton. Det var kun 1 fagmand om opgaven og der skulle arbejdes hurtigt og præcist, de efterfølgende rækker var vi selv med til at sætte, dog ikke uden fejl som måtte rettes bagefter.

      Vi havde fået flyttet på en rettesnor så 5 meter sokkelsten var blevet skævt og måtte skæres ned og sættes op igen.
      Så husk hele tiden at tjekke krydsmål.

      Det som vi kunne have undværet var at fugte stenene, vi kunne ikke undgå alle tre lag sten pga vores niveauforskel på grunden.

      Jeg håber at det gav dig svar. God fornøjelse med byggeprojekt.

      Hilsen Elise og familien

      Svar
  • Christian Sloth 18. august 2020 at 16:54

    Hej. Jeg ville bare lige sige at det er en super god blog i har lavet. Skal selv igang med tilbygning og bruger jeres side meget til inspiration.

    Svar
  • Lars Glerup Kvorning 10. januar 2018 at 21:59

    Hej
    Jeg har med interesse læst din blog om Tilbygning af sommerhus. Det har givet mig meget inspiration til et multirum jeg skal bygge i år.
    Der er dog et enkelt spørgsmål som presser sig på: Er der en årsag til at du ikke har valgt at bruge lecatermblokke, altså med indbygget isoleringskerne? Jeg tænker at der jo må være en væsentlig kuldebro i bunden væggen.
    Tak.

    Svar
    • Elise Stæhr Iversholt 11. januar 2018 at 23:09

      Hej Lars

      Hvor er det dejligt at du kan bruge siden som inspiration, netop det den er tiltænkt 🙂

      Det er et super spørgsmål, vi må erkende at det primært var af økonomiske årsager, men også fordi det ikke var et krav til fundamentet, da det er et sommerhus.
      Den almindelige lecablok gav os den helt perfekte dimension til vores vægge. Og så har vi isoleret blokkene med 5 cm polystyren indvendigt, som du kan læse mere om i indlægget om isolering af fundament. Vi oplever ikke noget kulde komme op fra væggene med denne løsning.
      http://esicraft.dk/isolere-fundament/
      Det er rigtig smart med lecaterm blokke, uden tvivl.

      Vi ønsker dig alt muligt held og lukke med multirummet.
      Send gerne et billede når du er i gang 🙂 Det er altid spændende med nye projekter.
      Der kommer snart flere opslag, bl.a. med gipsarbejdet.

      Hilsen
      Elise og familien.

      Svar

Tilføj en kommentar