Trækant til stålpool

Trækanter til stålpool


Efter 3 fantastiske bade sæsoner, så ser vores topskinner i metal desværre sådanne ud. Vi bruger saltvand i vores pool og det tager naturligvis ret hårdt på materialerne, set i bagklogskabens klare lys, så burde vi kan have givet skinnerne en ekstra beskyttende gang lak da vi købte poolen.


Vi forsøgte med vinkelskiber af fjerne rusten og male / lakere dem. Men resultatet var ikke så pænt og det krævede mange timers hårdt arbejde.


I stedet fik vi den idé at nu hvor pooldækket er i træ, så hvorfor ikke fortsætte op ad poolkanten i træ. Så her kommer en lille guidet tour igennem vores projekt med at udskifte metalskinnerne med brædder.

Rustne topskinner til pool
Rustne topskinner til poolTrækanter på stålpoolVi har i forvejen 25×145 mm brun imprægnerende terrassebrædder (reklamelink) på pooldækket, så vi bestilte bare nogle flere af disse. Dog valgte vi denne gang at gå med de normale som er rillede på den ene side (lagervare), hvorimod vi valgte glat/glat til træterrassen (bestillingsvare).


>>Terrassen kan du læse mere om her.


Vi valgte ikke at skære brædderne i smig med en synlig samling, fordi vores erfaring er blevet at det ikke bliver så pænt, når træet står og arbejder i løbet af året. I tørre perioder gaber det og ligner at man har sovet i timen imens man savede, og i våde perioder ser det knivskarpt ud, når træet er udvidet helt.


I stedet ville vi genbruge de oprindelige gummikapper, dog med lidt modifikationer.

Sammenligning af topkanter metal Vs. træ
Sammenligning af topkanter metal Vs. træMontering


Det var ikke helt let at fange skruehullerne i metalbeslagene, så vi lavede en boreskabelon i et stykke plexiglas.

Vi mærkede lige hullerne op med en dorn og bagefter borede vi for med et lille bor. Så eller bare “same procedure” med de andre ni.

For at fastgøre gummihætterne igen, måtte vi lave en ny kant som de kunne gribe fast i på indersiden. Det lavede vi med nogle afstandsklodser og skruer. På ydersiden skruede vi dem bare direkte i trækanten med rustfri skruer 4,2 x 42mm.

Boreskabelon til topbræt på stålpool
Boreskabelon til topbræt på stålpool
Montering af trækant på stålpool
Montering af trækant på stålpool
Samlinger med de originale gummikapper
Samlinger med de originale gummikapper
Gummikapper skruet fast til trækant
Gummikapper skruet fast til trækant
Gummikapper fastgjort med afstands kiler
Gummikapper fastgjort med afstands kiler
Afstands kiler til montering af gummikapper
Afstands kiler til montering af gummikapperSidste afslutning


For at afslutte kanten rigtig pænt, valgte vi også her at sætte brædder på lodret. I forvejen havde vi været under trædækket og sat nogle støtteklodser op ad kanten, til at fastgøre dem i. Her brugte vi tryk. lægter 38x57mm (reklamelink) som vi skar over.

Vi har forsøgt at holde lidt afstand til selve pool væggen, så træet ikke kan beskadige den, men nogle steder kom vi lidt tæt på alligevel.

Vi sørgede for at de lodrette brædder kom ind under de vandrette, så de også kan understøtte lidt, hvis nogle ivrige badegæster kommer til at træde på kanten.

Klargøring til af lave det sidste finish på kanterne
Træklodser til montering af det sidste finish på kanterne
Færdig trækanter på stålpool
Færdig trækanter på stålpool


Så nu står den flot og færdig, dog trænger pool dækket gevaldigt til en oliebehandling når foråret kommer og træet bliver tørt nok.

Næste projekt er at få sat vandtæt LED lys op i hele kanten. Følg med her på bloggen.


3 Kommentarer

 • Hanne 7. marts 2022 at 14:24

  Hvad sker der hvis dem der skal i poolen står på kanten?

  Svar
  • Elise 17. marts 2022 at 18:59

   Hej Hanne,

   Tak for at du læser med.
   Så længe at det kun er børn der gør det, sker der ikke noget. Men kanten i sig selv, om den er i træ eller stål er ikke tiltænkt som trinbræt.

   Hilsen Elise og familien

   Svar
 • LED lys i stålpool - ESICraft 10. november 2020 at 17:02

  […] Trækanter til stålpool 4 timer siden […]

  Svar

Tilføj en kommentar