Berappe sokkel

Nu skal vi berappe og pudse sokkel.

Inden sokkelen kan pudses skal lecablokkene berappes, det vil sige at der kommer et tynd lag betonpuds på som får en grov struktur med en kalkkost. Når det så er tørret op, skal det primes / grundes, så den endelige puds sidder godt fast på sokkelen. Til sidst sliber vi betondækket med en betongulvsliber, se filmklippet sidst i indlægget.

Betonen til at berappe sokkelen med var en ret tynd blanding. Da den var lagt på, strøg vi over den med en kalkkost, for at give den en ru overflade, så den endelige puds kunne sidde bedre fast i den.

Berappe sokkel tynd betonblanding
Berappe sokkel tynd betonblanding
Berappe sokkel
Berappe sokkel
Berappe sokkel, give struktur med kalkkost
Berappe sokkel, give struktur med kalkkost

Så kan vi begynde at pudse sokkel

Nu har det første lag fået lov at tørre og lige inden vi begyndte at pudse op er det blevet grundet med en (reklamelink) LIP Blå Multiklæb. For at få et flot resultat brugte vi en rette skinne som blev holdt fast med to pudsehager. Så vi hele tiden havde ca. 1 cm puds.

Et billigt alternativ til et pudsebræt  er en rest flamingo 50mm, lav en klods på ca. 20×20 cm og vupti, et fint lille pudsebræt.

Pudse sokkel, retteskinne
Pudse sokkel, retteskinne
Pudsebræt
Pudsebræt

Da vi ikke havde tid til at pudse hele sokkelen op på en gang, er det blevet gjort over flere dage, man kan godt se samlingerne når det tørrer op, men overfladen er flot og jævn. Vi tænker at det skal jo have maling alligevel bagefter. Ikke en detalje vi hænger os så meget i. Selvom det nok er bedre at gøre det hele på en arbejdsgang.

Inden sokkelen skal males, skal den primes igen med en LIP Multibinder / Primer, ellers vil malingen ikke binde ordentligt fast.

Pudse sokkel
Pudse sokkel
Puds tykkelse
Puds tykkelse
Pudse sokkel, tykkelse, hjørne
Pudse sokkel, tykkelse, hjørne

>>> Læs mere her om hvordan sokkelen er bygget op.

Slibe terrændæk med en betongulvsliber.

Da vi har planer om at ligge trægulv direkte oven på betonen uden at hæve gulvet, besluttede vi os for at slibe betonen med en betongulvsliber. Så efterlader den en helt fin og glat overflade. Vi lejede en 230V maskine for en dag med segmenter til flydebeton.

Herunder kan du se et lille filmklip af maskinen i brug. Det støver godt.

Betongulvsliber
Betongulvsliber

>>> Se videoen og læs hvordan vi støber terrændæk her.

Så er fundamentet færdigt.
Fra vi tog hul på jorden til nu er der gået lidt over en måned.

Næste etape bliver vægge, spær, tag og beklædning, så bliv endelig hængende.

Ingen kommentarer

Tilføj en kommentar