Støbning af fundament

Hvordan støber man en sokkel?

Tentorstål sokkel
Tentorstål sokkel

Først bukkede vi alt vores armeringsjern/ kamstål/ tentorstål, kært barn mange navne, så det passede ned i renderne, vi har boret dem ind i den eksisterende sokkel på huset. Der ligger 3 rækker med et overlap på ca. 1 m. da vi havde købt 6 m. længder, de kan også fås i 12m.

Vi har lagt dem oven på nogle brugte fliser, for at hæve stålet lidt over jorden. De er ca. 5 cm. høje. Vi bukkede dem ved at sætte den ene ende ind under en af pallerne med lecablokke og tvinge den anden op.

Foruden dem vi har lagt i bunden, kom vi også et lag stål ned i toppen af betonen da den var våd og pressede den ned ca. 10 cm. Dem bukkede vi og lagde klar til vi skulle støbe.

Armering af sokkel
Armering af sokkel

Vindtrækbånd i den våde beton.

Imens betonen var våd satte vi vindtrækbånd/ vindgitterbånd ned. Vi havde på forhånd skåret dem i passende længder på ca. 1,5 m. Og bukkede den ene ende, så den bedre kunne sidde fast.

 Vindtrækbånd
Vindtrækbånd
 Vindtrækbånd
Vindtrækbånd

De blev sat så de lige akkurat kom op på indersiden af hvor lecablokkene skulle stå, på den måde kan vi når vi får lavet træskellettet, trække et nyt vindgitterbånd henover topremmen eller spærret og spænde sammen med den fra sokkelen, med en båndstrammer, så er huset stormsikret. Den vi valgte at bruge hedder 40×2 mm.

Vindgitterbånd
Vindgitterbånd

>>>Se materialelisten til fundamentet her.

Støbning af sokkel.

Støbning af fundament
Støbning af fundament

The moment we have all been waiting for!!!

Det her var virkelig en dag hvor jeg havde sommerfugle i maven. Vi har bestilt en betonbil, ja faktisk to til at komme med færdigblandet beton til vores sokkel. Vi gør det samme når vi skal støbe selve betondækket ovenpå isoleringen.

Der var ca. 7 m3 beton på den første bil og ca. 1,5 m3 på den anden. Det gik forbavsende hurtigt. Vi havde allerede i tegneprocessen snakket om plusser og minusser ved at blande det selv og købe det færdigt. Og som i kan se blev vi enige om at alt den tid vi selv skulle ligge i at blande selv, plus venners hjælp, pizzaer, øller osv. nok hurtigt kunne gøres os hurtigere færdige hvis vi købte os til det i stedet.

Samtidig med at der blev støbt, gik vi med en stavvibrator og fjernede luftlommer i betonen og satte lecablokke i den våde beton.

Stavvibrator beton
Stavvibrator beton
Lecablokke sokkel
Lecablokke sokkel

Her kan du se videoen af da betonvognen støber vores fundament.

5 Kommentarer

 • Nu skal vi berappe og pudse sokkel. - ESI Craft 4. august 2015 at 14:13

  […] >>> Læs mere her om hvordan sokkelen er bygget op. […]

  Svar
 • Hvordan graver man ud til fundament på sommerhus? 24. august 2015 at 19:48

  […] >>>Læs her hvordan vi bagefter lagde armeringsjern ned før støbningen. […]

  Svar
 • Tagkonstruktion spær og vindgitterbånd - ESI Craft 30. august 2017 at 13:27

  […] spærene med bjælkesko, de to stykker vindgitterbånd sættes sammen med en båndstrammer. >>> Du kan se her hvordan vi støbte vindgitterbånd ned i sokkelen. Båndstrammer Montering af […]

  Svar
 • Jonas Bille 15. juni 2020 at 12:27

  Hej, tak for en fremragende blog! Vedr. fundamentet, er det en beton pumpe I har brugt der eller blot et bånd? Jeg vil jo gerne undgå at skulle køre det hele :-).

  Tak

  Svar
  • Elise 16. juni 2020 at 16:16

   Hej Jonas,

   Tak for de fine ord. Vi fik leveret alt beton færdig blandet med bilen, som han så pumpede direkte ned i renden, som du også kan se på videoen her på siden.
   Jeg håber at det gav dig svar nok, vi blandede ikke noget selv, andet end til at pudse soklen med.

   Hilsen Elise

   Svar

Tilføj en kommentar