Galger til fundament

Hvordan graver man ud til fundament på sommerhus?

Galger til udgravning af fundament.

Først skal der sættes “galger” op, så vi senere kan måle nøjagtigt op hvor lecablokkene skal sættes. Snorene sættes af ved hjælp af en rotorlaser. Derefter mærker vi op med en mærkespary, og så tages snorene ned, så der er plads til gravemaskinen. De sættes på skruerne i brædderne igen når den første sokkelsten skal sættes.

 

Vi er novicer inden for dette, så vi har hele tiden en rigtig god ven og professionel byggemand med på sidelinjen. De ting jeg skriver og viser her er blot en fortælling om hvordan vi har gjort det. Jeg håber at alt her på bloggen kan være en inspiration og brugbar information til dig som selv skal i gang med et lignende byggeri.

>>>Læs også om hvordan vi gik i gang med projektet og lavede ansøgning om byggetilladelse her.

 

Udgravning til fundament.

Udgravning til fundament
Udgravning til fundament

Så er der taget hul på jorden, vi har en mand til at komme og grave for os, det vil vi ikke selv kaste os ud i. Men vi hjælper selv til med at køre jorden væk, vi ligger den ud et andet sted i haven. Det er også noget man skal tage stilling til i ansøgningen om byggetilladelsen, om jorden skal køres væk eller om man selv afskaffer den.

Vi graver 20 cm af, først tørven derefter ned til der ikke er mere muldjord. Vi har heldigvis meget leret jord, så vi er hurtig fri af muldjorden. Det er rigtig praktisk med en motorbør til at køre jorden væk med. Det er tung og der er meget af det.

Udgravning af render til sokkel.

Nu gælder det renderne til selve sokkelen, de er ca. 70 cm dybe + de 20 cm vi har gravet af, så hele soklen bliver 90 cm. Bunden skrabes rent med manuelt arbejde, på med arbejdstøjet og fat en skovl, så den bliver plan i bunden.

>>>Læs her hvordan vi bagefter lagde armeringsjern ned før støbningen.

Render til sokkel
Render til sokkel

1 kommentar

Tilføj en kommentar